Више од 700 пријављених учесника из наше земље, Европе и света, гости су Београда у оквиру великог међународног конгреса чији је организатор Удружење анестезиолога и интензивиста Србије.
Конгрес анестезиолога и интензивиста, четрнаести по реду, у београдском хотелу Crowne Plaza окупио је еминентне стручњаке из целог света, а у сесијама своја достигнућа представиће и анестезиолози и интензивисти Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.


Реч је о конгресу који се одржава сваке 4 године, уз учешће најеминентнијих предавача из Србије, Европе и целог света. Овога пута Конгрес протиче у пет радионица, у којима ће своја искуства и виђења будућности у овим медицинским дисциплинама изложити 66 до сада пријављених предавача, од којих је њих 25 из иностранства, На Конгресу ће бити резентовано  и 40 радова у постер сесији, међу којима су и радови лекара Института „Дедиње“, чији предавачи такође активо учествују у раду Конгреса.

Конгрес су отворили председник Удружења анестезиолога и интензивиста Србије проф. др Небојша Лађевић и генерални секретар ESAIC проф. др Радмило Јанковић који су изразили задовољство због тако великог интересовања и великог одазива учесника, који овај скуп чине међународним у сваком смислу те речи.