Дан општине Врњачка Бања обележен је доделама највиших годишњих признања појединцима и колективима који су допринели развоју једне од најлепших српских бања. Међу истакнутим добитницима били  су и проф. др. Милован Бојић директор Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, светски а наш Новак Ђоковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директор Универзитетског клиничког центра Крагујевац, проф. др Слободан Милисављевић. и многи други који су, свако у својој области, допринели да Врњачка Бања стане раме уз раме са најпознатијим европским бањама.

 

Свечаној седници Скупштине општине Врњачка Бања у Конгресном центру Хотела “Цептер” присуствовао је велики број званица из политичког, привредног и друштвеног живота, бројни представници дипломатског кора, европски и српски парламентарци, председници привредних удружења и комора из Европе, градоначелници и бројни други званичници из регије, земље и иностранства.

У име домаћина, присутне су поздравили и грађанима Врњачке Бање честитали празник председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и председник СО, Иван Радовић. Честитке добитницима признања и Бањчанима упутио је и  председник Александар Вучић. Председниково извињење због недоласка који је условљен бројним обавезама, пренела је саветница председника Верица Лазић и том приликом најавила његов скори долазак у Врњачку Бању.

Присутнима у препуној сали  конгресног центра хотела Цептер обратио се председник општине Бобан Ђуровић под чијом је управом српска бањска краљица у последњих десет година доживела процват, што је у честитци нагласио и председник Вучић. Након приказаног филма о инвестицијама и активностима реализованим у претходном пероду, председник општине, Бобан Ђуровић и председник Скупштине општине Иван Радовић уручили су признања и захвалнице појединцима и колективима, који су својим активностима допринели развоју и угледу Врњачке Бање и пружили велику помоћ њеним грађанима..

Повељу са златним амблемом за немерљив допринос развоју кардиоваскуларне хирургије и кардиологије, те увођење бројних нових најсавременијих метода лечења, добио је директор Института „Дедиње“ проф.др Милован Бојић.

– Својим несебичним залагањем и применом најсавременијих медицинских процедура Институт „Дедиње“ на чијем сте челу, са великим успехом лечи бројне пацијенте , а међу њима су неопходну бригу и излечење добили и бројни грађани општине Врњачка Бања- каже се, између осталог, у образложењу номинације за ово значајно признање, уручено професору Бојићу лично.

 У име лауреата, на овом ласкавом признању су се захвалили Срђан Ђоковић и министар Томислав Момировић.

– Ниједна општина у унутрашњости Србије није направила искорак као што је Врњачка Бања, природне лепоте у потпуности су сачуване, а отворени су хотели са пет звездица, изграђене променаде, лечилишта и бројне туристичке атракције, али је и живот Бањчана далеко квалитетнији него што је то некада био случај. Управо зато породица Ђоковић баш у Врњачкој Бањи гради хотел који ће бити нови бисер Србије – рекао је Срђан Ђоковић, који је у име сина Новака, примио највише годишње одликовање Општине Врњачка Бања.