На основу предвиђених једногодишњих контрола у придржавању акредитационих стандарда и усклађености са радом, у Инстиуту за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“ одржана је трећа редовна контрола Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС). Као одраз изузетног рада и посвећености послу свих запослених, Институту ,,Дедиње” је 2018. године уручен сертификат од стране Агенције за акредитацију, на максималних седам година акредитацијског статуса. Из године у годину, ова реномирана здравствена установа, као Национални Институт за срце и крвне судове, потврђује своју еминентност и светску препознатљивост као водећа високоспецијализована здравствена установа за лечење кардиоваскуларних болести.

Током редовне посете, представница АЗУС –а Марија Митић, спољни оцењивачи доц. др Зорица Шумарац и дипл. правник Биљана Лукић, су о постигнутим резултатима разговарале са менаџментом Института ,,Дедиње”, координатором за акредитацију проф. др Александром Николић, њеним замеником Далиборeм Аксићем, вођама и члановима тимова, извршен је преглед документације као и обилазак установе. Представници 12 институтских тимова презентовали су постигнуте успешне резултате у претходној години, као и начин рада служби којој припадају, уз сву неопходну документацију која је претходно предата на увид оцењивачима.

Обраћајући се члановима Агенције за акредитацију, проф. др Николић је представила најважније стратешке циљеве Интитута који, између осталог, подразумевају реконструкцију постојећег и изградњу новог објекта ,,Дедиња 2”, увођење нових технологија лечења, подизање нивоа стручности запослених кроз континуирану едукацију, унапређење научноистраживачке и образовне делатности, праћење и унапређивање квалитета рада, обезбеђивање финансијске одрживости установе.

-Сваке године, а било их је четири, осведочени оним што сте урадили у протеклој години, помислимо да даље не може, да је то ваш максимум. Међутим, ви сваки пут отворите нека нова врата и тиме покренете још једно поглавље на путу успеха без граница. Са новим методама, плановима, остварењима, превазиђете и наша очекивања. Фасцинантни су ваши резултати, као и нови простором у којем радите. Будите и даље тако вредни, радни и јединствени, ви сте понос здравственог система Србије. Од уводне презентације проф. Николић, која нам је предочила шта сте до сада урадили и шта су вам будући планови, да се закључити да Институт ,,Дедиње креће крупним корацима ка унапређењу квалитета рада у складу са струком, и, наравно, у складу са захтевима стандарда Агенције за акредитацију здравствених установа Србије. Мало је времена да би нам побројали све ваше успехе, али довољно да видимо ваше амбиције, вољу, снагу и жељу да успете у својим намерама – да квалитено и успешно лечите пацијенте – казала је доц. др Шумарац захваливши се Институту ,,Дедиње” на топлој добродошлици.

Сложивши са са свиме што је колегиница доц. др Шумарац овом приликом казала, Биљана Лукић је додала:

-Све време које сам данас са вама провела, на мене је деловао тако као да сам сањала ружно искуство са короном, тај страшни период између нашег првог сусрета пре четири године и овога сада. По резултатима које сте нам овом приликом предочили, не би се рекло да га је и било. Срећна сам што у земљи у којој живим постоји таква снага у људима и верујем да ће она бити јача од свега и сваке претње која је остала иза нас, али и оне која нам у будућности, можда, може доћи. Честитам вам и желим сваки успех и да вам овај лепи и пријатан простор омогући олакшање у даљем раду –казала је Лукић.

– Сви наши заједнички сати рада, годинама уназад, чине да сам поносна и на вас и спољашње оцењиваче који са позитивним утисцима одлазе из ове куће. Срећна сам што и ову трећу редовну посету успешно завршавамо и то, управо, захваљујући вашим оствареним стратешким циљевима – закључила је Марија Митић, представник Агенције за акредитацију здравствених установа.