У Институту за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“ потписан је уговор по коме ће ова екселентна кућа постати референтни центар угледне компаније Philips из Холандије, која по много чему својом медицинском технологијом предњачи у свету. Свечаном потписивању овог веома значајног документа, поред домаћина, присуствовао је  амбасадор Краљевине Холандије у Србији Јоуст Реинтјес (Joost Reintjes) и водећи представници угледне компаније Royal Philips.

Институт ,,Дедиње”, као водећа здравствена установа у области кардиоваскуларне медицине, постаје центар за едукацију лекара из целог региона и Европе, који ће се у овој кући обучавати за процедуре и рад на новим Philipsovim технологијама. Ова сарадња ће бити од вишеструке користи за оба партнера који се овим уговором повезују, а ,,Дедиње” ће бити у прилици да свака нова технолошка надоградња постојећих Philipsovih апарата буде омогућена, пре свега, баш у овој кући, која, с обзиром на припадајући значај и место у здравству Србије и региона, то итекако заслужује.

– Пре него што сам дошао у Србију, сазнао сам много тога о вашој цењеној кући и њеним изванредним стручним и научним резултатима. Зато сам убеђен да потписивањем овог уговора чинимо важан корак у сарадњи између Холандије и Србије, Philipsa и Института ,,Дедиње“. Мислим да је ова сарадња већ на веома високом нивоу, али верујем да је ово један од првих корака сарадње који ће тек уследити – казао је амбасадор Краљевине Холандије у Србији Јоуст Реинтјес.

– Нама у Philips-у је част да будемо поуздан партнер и добављач медицинске опреме и решења за Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње“. То је део наше посвећености да испунимо данашња очекивања клиничког учинка и да понудимо најсавременију медицинску технологију за подршку побољшању продуктивности, побољшању искуства пацијената и медицинског особља. Институт „Дедиње“ представља дигитализовану болницу са истраживачким центром високог учинка, па нам је част да нашу медицинску опрему ставимо на располагање овој установи и да заједно пацијентима живот учинимо бољим – рекао је Паскал Мунстерс ( Pascal Munsters), менаџер за извозне послове Royal Philips- а.

Обраћајући се угледним гостима њихов домаћин, директор Института за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“ проф. др Милован Бојић, представио је рад и стручне и научне домете ове куће, уверен да ће сарадња са Philipsом отворити ново поглавље у раду Института.

– Након потписивања овог уговора ,,Дедиње“ и званично отвара врата докторима и медицинским радницима из целог региона и Европе који ће у нашем референтном центру учити да раде на најсавременијој Philips-овој опреми. Philips ће, с друге стране, учинити све да постојећу опрему надогради најсавременијим уређајима, од чега ћемо и једни и други имати користи, а у првом реду наши пацијенти, који ће имати најквалитетнију дијагностику. Колико је то важно, довољно је навести статистичке податке који говоре да су кардиоваскуларне болести убице број један у свету, а да у Србији годишње однесу читав један град од 56.000 становника, при чему је све више оболелих младих људи. Институт ,,Дедиње“ у борби против те пошасти бележи изузетно велики допринос, а научни потенцијал доживаљава невероватну екпанзију. Нема успеха у лечењу пацијената без добре дијагностике и квалитетне слике, коју стварају ваши апарати, па можемо рећи да је у свим успесима које смо овде постигли, допринос Philipsа био изузетан, тако да њихов одабир да постанемо референтна кућа, није ни мало случајан – рекао је директор Бојић.