Институт за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“ и Општина Горњи Милановац своју сарадњу, овог пута, подигли су на виши ниво. Наиме, потписивањем Протокола о сарадњи са ,,Дедињем“, првог ове врсте у Србији, грађанима ове општине биће омогућени директни упути за лечење у ову здравствену установу, па ће пријем ургентних пацијената бити много лакши, бржи и ефикаснији, без чекања на одлуке Конзилијума. Потписници овог значајног споразума, директор Института проф. др Милован Бојић и Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац убеђени су да ће овај документ представљати снажну основу за даљу сарадњу, која ће пацијентима ове Општине омогућити квалитетну здравствену заштиту. Потписивању уговора о сарадњи присуствовао је и др Предраг Шутић, директор Опште болнице Горњи Милановац.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац изразио је велико задовољство поводом овог значајног договора, уз захвалност проф. Бојићу за сву помоћ коју им је пружио до сада.

-Велика је част што сте препознали наш ентузијазам и жељу да наша сарадња и на овај начин буде ојачана. Привилеговани смо, јер је Општина Горњи Милановац прва у Србији која је овакав Протокол о сарадњи потписала са Институтом ,,Дедиње”. Предмет овог споразума је успостављање јаче везе између наше болнице и такве, високо специјализоване здравствене установе, у сврху унапређења пружања здравствених услуга, адекватне неге и помоћи лицима са најтежим кардиоваскуларним обољењима, који ће, од сада, бити директно упућивани у ,,Дедиње“. Ово је сјајна добит и инвестиција у добро здравље становника Општине Горњи Милановац, не само за појединца, већ и за читаво друштво – поручио је Ковачевић.

-Као доајена у овој области медицине и некога ко деценијама стоји на челу ове здравствене куће, посебно ме је  гануло ваше велико интересовање и брига да се кардиоваскуларни пацијенти, који болују од најзаступљеније болести у нашој, али и у светској популацији, адекватно и квалитетно збрину. ,,Дедиње је спремно да им омогући најбољи третман, какав се и очекује од ове здравствене куће, која поседује висококвалитетан стручни и научни кадар и нове, на најсавременији начин опремљене просторе. Притисак је велики, јер су кардиоваскуларне болести убица број један нашега народа. Статистика је показала да је само прошле године у Србији од болести срца и крвних судова преминуло више од 56 хиљада људи. Институт ,,Дедиње“, будући Национални институт за срце и крвне судове, свестан је да у модерним операционим салама и лабораторијама за инвазивну дијагностику, лекари ове куће неће оперисати алкохолизам, гојазност, пушење, шећерну болест или физичку неактивност, него трагичне последице свега што ове лоше навике носе са собом – казао је проф. Бојић, додајући да ,,Дедиње” поседује, између осталог, и врло квалитетан и снажан центар за превенцију кардиоваскуларних болести, те ће прве смернице  и  путоказе, почев од здравствено-васпитног рада, па до правилних стилова живота, Општина Горњи Милановац добијати, управо, од Института.