Институт „Дедиње“ угостио је групу од тридесетак студената Медицинског факултета Универзитета у Бања Луци, којима је, према споразуму потписаном пре четири године, постао наставна база. Екипа будућих лекара, студената треће и шесте године, ће, као и претходних година, бити у прилици да се током неколико дана боравка у Институту упознају са програмима рада ове институције и да се у мањим групама укључе у рад колега, виде како се приступа дијагностици, програму лечења, како се изводе компликовани захвати у хирургији и рехабилитацији болесника, укључујући и оне са најтежим компликацијама којима се једино баве стручњаци у овој институцији.

„Дедиње“ је захваљујући специјалним паралелним везама које су успостављене пре много година преузело улогу домаћина као кућа која је водећа, не само у региону, већ се по достигнутим резултатима попела на сам трон европске кардиоваскуларне хирургије. Студенти из Бања Луке имаће најбоље учитеље које су препоручили резултати њиховог рада.

,,Дедиње“ које је деценијска наставна база Медицинског факултета Универзитета у Београду за предмете интерна медицина, хирургија, радиологија и анестезиологија, са тако великим искуством, ове године је студентима из Бања Луке отворило врата нове зграде ,,Дедиње 2“ у којој ће имати прилику да упознају рад на најсавременијим медицинским апаратима.

rhdr