Институт за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“ и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, закључиле су споразум о међусобној сарадњи у области научно-истраживачког рада, развоја медицине спорта и здравствене делатности. Потписивањем овог документа ове установе су се обавезале и сагласне су да предузимају заједничке и координисане активности у циљу развоја здравствене заштите и очувања  здравља спортиста у тренажним процесима прилагођеним потребама врхунског спорта, унапређење услова и постизање најбољих спортских резултата уз праћење медицинских достигнућа и примену мера у превенцији, дијагностици и лечењу кардиоваскуларних болести код спортиста. Потписници овог споразума, директор Института ,,Дедиње“ проф. др Милован Бојић и в.д. директора Милан Савић, изразили су велико задовољаство што ће заједнички радити на побољшању здравствене заштите наших  спортиста у домену спортске кардиологије.

-Потписивање овог протокола је од изузетног значаја за српске спортисте, јер ће наши високоспецијализовани стручњаци из Института ,,Дедиње“, заједно са лекарима Завода за спорт и медицину спорта, заједнички решавати евентуалне здравствене проблеме врхунских спортиста, на првом месту репрезентативаца, олимпијских кандидата и стипендиста – изјавио је проф. Бојић, истичући да ће ова сарадња бити од нарочитог значаја за едукацију младих лекара обе установе, нарочито у областима које су од обостраног интереса, што се посебно односи на научно-истраживачке пројекте.

В.д. директора Завода за спорт и медицину спорта Милан Савић, овом приликом je истакао да је сарадња са Институтом ,,Дедиње“ проистекла из чињенице да је Институт ,,Дедиње“ наставна,  здравствено и научно акредитована установа и водећи кардиоваскуларни центар у Србији, препознатљив и у свету.

-Обострана активност и међусобна сарадња ће наше две установе, сигуран сам, на најбољи начин бринути о здрављу спортиста, коришћењем најсавременијих технологија и медицинске опреме, као и применом иновативних знања и вештина у области медицине спорта и кардиоваскуларних болести, у чему сте, судећи по резултатима које сте постигли, заиста, међу првима у свету – казао је Савић.

Потписивању споразума су присуствовали и декан Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Јаковљевић, као и Ђорђе Батинић, начелник Сектора за медицину, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, установе која је лидер у области спортске медицине у региону, усмерену на истраживање и развој у области спорта и здравствену заштиту врхунских спортиста.