На недавно одржаној свечаности поводом Дана државности Републике Србије, проф. др Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларене болести ,,Дедиње“, награђен је Сретењским орденом првог степена за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у области развоја кардиоваскуларне медицине. Редовни јутарњи састанак у Институту био је права прилика да се обрати начелницима и управницима клиника ове институције, нагласивши да ово престижно признање посвећује својим запосленима, који су својим радом и прегалаштвом допринели да Институт ,,Дедиње“, по својим успесима, буде понос српске кардиоваскуларне медицине.

Проф. др Бојић је истакао да изванредни резултати Института нису само његов лични успех, већ да су заслуга стотина запослених који у њему раде, чиме је још једном потврдио своју несебичну преданост овој кући.

-Сретењски орден је наш заједнички успех и подједнако припада свима вама, којима се поносим. Ово је потврда и велики подстицај да у будућности будемо још бољи.  Бити носилац оваквог одликовања значи волети отаџбину, а отаџбину никад не волиш довољно уколико је не волиш превише, уколико јој не узвратиш најбоље и највише, а ми смо у томе успели – рекао је проф. др Бојић.