Поводом јучерашњег обележавања и позива за присуство на Свечаној академији  45-огодишњице постојања Института за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“, истакнути светски стручњак и искрени пријатељ ове куће, изумитељ револуционарне ТАВИ методе проф. др Алан Крибје (Alain Cribier), директору Института проф. др Миловану Бојићу, писмено је упутио личне имресије јучерашњег великог дана за ову установу.

Да подсетимо, на јучерашњој свечаности пред неколико стотина угледних званица, проф. др Бојић је најавио да ће се од сада, велики међународни ТАВИ симпозијум, који ће се одржавати једном годишње у Србији и то у Институту ,,Дедиње“, звати именом овог великог стручњака.

По повратку у Француску, само дан након одржавања Свечане академије, проф. Крибје је у писму навео следеће:

 

Dear Prof Bojic, dear Friend,

I just wanted to thank you from the bottom of my heart for you so kind invitation at this celebration of the 45th anniversary of your Center and your nicest words during your speech.

Be sure that it will remain for me a very memorable event.

It will always be a pleasure to join you in Belgrade, whenever you wish.

With all my congratulations and my admiration for the work you undertook to put your Center at a top level in Europe, for the good of your patients.

Warmest regards

Alain Cribier

Поштовани пријатељу, професоре Бојићу,

Овим путем, од срца желим да Вам се захвалим на искреном и најљубазнијем позиву и дочеку на прославу 45-огодишњице постојања вашег Института ,,Дедиње“ и најлепшим речима које сте ми упутили током свог говора. Будите сигурни да ћу то дуго памтити. Задовољство ће ми бити да се увек одазовем Вашем позиву, кад год то пожелите.

Упућујем Вам честитке и дубоко дивљење за сав труд који сте уложили да Институт ,,Дедиње“подигнете на врхунски европски ниво, а све за добро пацијената.

Најсрдачнији поздрав,

Алан Крибје