dr Bratislav Milosavljević

Posle više od dve godine borbe sa pandemijom COVID-19, interventni kardiolozi će se od 10. do 12. aprila okupiti na svom uobičajenom mestu u kongresnoj sali hotela ,,M” kako bi uživo razmenili sve ono što je u datom trenutku za struku aktuelno i važno. BASICS+, kongres interventnih kardiologa, 15. po redu, nakon dvogodišnje pauze, ponovo se održava u klasičnom kongresnom format. Uz poštovanje svih epidemioloških mera uživo će biti predstavljeni i putem linkova prenošeni brojni interesantni slučajevi iz oblasti interventne kardiologije, kao i predavanja eksperata.

 Organizator Kongresa je Radna grupa za kateterizaciju srca i perkutane koronarne intervencije Udruženja kardiologa Srbije, čiji predsednik dr Bratislav Milosavljević navodi da će u okviru ovogodišnjeg naučnog programa BASICS+ biti predstavljeno šest najinteresantnijih i medicinski najizazovnijih slučajeva iz Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, četiri iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici i jedan stručno izazovan slučaj iz Kliničkog centra Niš.

-Učesnici BASICS-a će pratiti edukativne intervencije koje će izvoditi renomirani gosti iz celog sveta, uz podršku domaćih interventnih kardiologa. Pojedine procedure će na najvišem nivou samostalno izvoditi i naši lekari. Pored tradicionalnih koronarnih intervencija, posebno smo se potrudili da obogatimo program i uključimo strukturne intrvencije kao što su TAVI, LAAO, alkoholna septalna ablacija kod hipertrofične kardiomiopatije, intrakoronarna fiziologija i imidžing. Jedna velika sesija biće posvećena temama koje su od interesa kardiovaskularnim sestrama i tehničarima, bez čijeg nesebičnog angažovanja rezultati naših intervencija ne bi bili tako impresivni – kaže dr Bratislav Milosavljević I naglašava da je ovogodišnji BASICS+ akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije i nosiće bodove kontinuirane medicinske edukacije za predavače i učesnike.