Од оснивања института пре четрдесет и пет година поклањала се изузетна пажња едукацији медицинских сестара / техничара и лекара. Деценијама се одржава континуитет сарадње са Медицинским центром у Хјустону (Texas Heart Institute и Memorial Hermann). Током деведесетих година, едукација преко шездесет медицинских сестара и лекара омогућила је да се имплементира програм трансплантације срца и јетре. Последњих година одвија се интензивно усавршавање из свих области кардиологије, анестезиологије, кардио и васкуларне хирургије, кроз програме академског и субспецијалистичког усавршавање Медицинског факултета у Београду и мултидисциплинарно усавршавање у бројним интернационалним центрима.

Глобално повезивање и дељење знања  на Институту Дедиње

Институт за кардиоваскуларне болести “Дедиње“ не само што се истиче као лидер у медицинским иновацијама, већ је и домаћин реномираних међународних и домаћих конгреса. Ови догађаји представљају платформу на којој се стручњаци из целог света окупљају како би разменили најновија истраживања, технолошке иновације и најбоље праксе у области кардиоваскуларне медицне.

Знање кроз генерације: Наставна база факултета као темељ едукације и напретка

Наставна база Института за кардиоваскуларне болести “Дедиње“ представља драгоцен ресурс који спаја прошлост, садашњост и будућност, омогућавајући студентима да изграде своје знање и вештине на темељима претходних генерација, уз подршку савремених ресурса и технологија.