Након непуна три месеца рада на Институту ,,Дедиње“, у Центру за васкуларна обољења мозга, ових дана, урађена је 100 – та интервенција на крвним судовима мозга. Центар за васкуларна обољења мозга, у којем, за сада, ради три интевентна неурорадиолога, два неуролога и два анестезиолога, десет медицинских сестара међу којима су два рендген техничара и два анестетичара, предводи истакнути интервентни
неурорадиолог др Слободан Ћулафић.
– Поносан сам на резултате које сте постигли, за ових пар месеци, откада сте део Института ,,Дедиње“. То је импозантна бројка чак и за мене, који сам већ неколико деценија присутан у медицини, у установи где се успех за успехом подразумевају, где се подвиг за подвигом смењује, а нове технолошке процедуре и револуције теку … место где се узајамно прате струка и наука. Одувек сам сматрао да изброја произилази квалитет и то смо свима показали. У овом тешком времену короне, ово што сте ви урадили, прави је подвиг – успешном тиму лекара, сестара и техничара новоотвореног Центра за васкуларна обољења мозга у ,,Дедињу”, поручио је директор ове куће проф. др Милован Бојић.

Ширећи свој делокруг рада, Институт ,,Дедиње“ је увео процедуре интервентне неурорадиологије које спадају у ред минималноинвазивних техника, а које подразумевају да се преко малог реза у препони, путем крвних судова (ендоваскуларно), дође до патолошки промењених места (анеуризма, атериовенска малформација, тумор и др.) у централном нервном систему, регији главе, врата или кичме, где се специјалним материјалима оболела места третитрају.

Први пут сада, након 44 године постојања Института ,,Дедиње“, изведене су процедуре на крвним судовима мозга и тиме је значајно проширен репертоар институтске делатности. Отварање Центра за васкуларна обољења мозга било је преко потребно, јер је ,,Дедиње“ Институт за срце и крвне судове, које је неопходно лечити, независно ком делу тела припадају.