Поводом 40 година рада, на Институту за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње”, кардиохирургу проф. др Миодрагу Перићу, уручено је признање  као трајни печат свега доброг што је учинио за ову установу, пацијенте и целокупно српско здравство. У присуству великог броја  запослених у Институту, захвалницу  је, у име директора ове установе проф. др Милована Бојића, уручио проф. др Драгослав Ненезић, заменик директора Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“, који је искористио прилику да двојици младих колега  др Михаилу Нешковићу и др Браниславу Стојковићу, упути све похвале и честитке поводом успешно завршене специјализације из области хирургије.

– Овом приликом, дедињском хирургу и легенди, нашем пријатељу, сараднику и добром човеку, проф. др Миодрагу Перићу, желим да уручим захвалницу, као трајни печат свега онога што је урадио и уградио у темеље нашег Института – казао је проф. др Драгослав Ненезић, осврнувши се на период од неколико деценија уназад, на време када је упознао проф. Перића, као младог лекара живог духа и натпросечне интелигенције, невероватне меморије, широког медицинског о општег образовања, вредног, радног, марљивог, пожртвованог, посвећеног послу и занату за који се определио.

– Такав је наш Мића и данас, то је човек племенитог духа и широког срца. Као кошница пчела, препун је добрих вицева, пошалица и доскочица, али не оних које уједају да би заболело, већ да те орасположе, насмеју, али и освесте  и дају ти подстрека да будеш бољи. Као лекар на специјализацији, пред тадашњом испитном комисијом, полагао је испите са најбољим могућим резултатом, растао је и развијао се даље, учио медицинске вештине и знања, обављао многобројне најсложенијие хируршке операције, а као круна свега, 90 – тих година био је на челу дедињског тима током обављања првих трансплантација срца у бившој Југославији. Проф. Перић је као шеф хируршке катедре Медицинског факултета у Београду, својим изванредним знањем, искуством и великим срцем подстакао и едуковао многе хирурге којима се „Дедиње“ поноси. Дедињска клиника за кардиохирургију је пре четири године, његовим доласком на чело, добила снажан замајац, остварен је изузетан резултат – 2019. године смо имали највећи број кардиохируршких операција у Европи, уз најмањи могући постоперативни морбидитет и морталитет. Са таквим резултатима веома мали број светских здравствених центара може да се похвали – рекао је проф. др Драгослав Ненезић.

Након 40 година рада на Институту ,,Дедиње”, које су, како каже, пролетеле, проф. др Миодраг Перић истиче да је мало људи који имају толико среће да раде у једном оваквом колективу.

-И кад су се дешавале ситуације које човека могу лако да поремете,  ни једног јединог момента нисам осетио да нешто овде може покварити атмосферу искреног пријатељства међу људима. Никада нисам осетио потребу да напустим овај колектив, никада себи нисам рекао нећу више, не желим, доста је! Ово је моја друга кућа коју очекује  светла будућност, јер је постављена на чврсте темеље – рекао је проф. др Миодраг Перић.

Честитајући младим колегама хирурзима успешно обављену  специјализацију, проф. Ненезић је рекао да су достојни куће из које су потекли и да је апсолутно сигуран да ће њихов даљи професионални развој и напредак ићи у складу са оним што су о њима рекли њихови професори. – Наша сте будућност, наш понос, а  колеге, млади лекари, треба да се угледају на вас. Желим да будете познати и признати хирурзи.

Младим хирурзима проф. др Миодраг Перић је пожелео да и у новим просторима ,,Дедиње 2”, задрже оно што се на Институту одувек неговало, а то је тимски рад. – Никада не бежите од рада и одговорности, од муке и зноја, јер само тако се постаје прави лекар. Убеђен сам да ћете то и успети, јер сте ви порасли поред нас и научили много тога. Учите од старијих колега, имате и од кога, грабите посао, ту је успех – рекао је проф. др Миодраг Перић.