Најбољим привредницима и учесницима друштвеног живота у Србији, у Ректорату Београдског универзитета уручена су признања „Капетан Миша Анастасијевић“. Признање за стваралачки опус и животно дело уручено је проф. др Миловану Бојићу, директору Института за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“. Представљајући богат стваралачки опус проф. Бојића, тешко је било набројати све оно што је у свом досадашњем раду постигао и даровао српској медицини кроз своју педагошку, наставничку и стручну каријеру. Као круна његовог прегалаштва, недавно је отворена велелепна зграда ,,Дедиња 2“, као најсавременија кардиоваскуларна установа у ширем региону, јер, како каже лауреат проф Бојић ,,са овим што сад имамо и оним што знамо и умемо – само је небо граница“.
Речи добродошлице лауреатима и њиховим гостима упутили су проректор за међународну сарадњу Ратко Ристић, председник Скупштине Привредне Коморе Србије и председник Уније послодаваца Милош Ненезић, песник Перо Зубац и председник жирија проф. др Радован Пејановић.
Овогодишње признање, које носи име великог српског добротвора и привредника из 19. века, капетана Мише Анастасијевића, добили су истакнути појединаци и институције чије је деловање оставило видне резултате у јачању просперитета Града Београда и Србије. Међу двадесет два лауреата нашла су се успешна имена из света медицине, науке, предузетништва, привреде, спорта, социоекономског и друштвено – политичког деловања, културе и уметности, међу којима су проф. др Мирко Керкез, универзитетски професор на Медицинском факултету у Београду, проф. др Зоран Перишић, директор Универзитетског Клиничког центра Ниш, проф. др Весна Туркулов из Клиничког центра Војводина, др Весна Мијуцић из Института за трансфузију крви Србије, др Миле Бугарин, генерални директор Института за рударство и металургију Бор, Бојан Кекић, председник Извршног одбора Поштанске штедионице, Ивана Вулета Шпановић, светска шампионка у атлетици, Оливера Ковачевић из РТС-а, Бојан Суђић, маестро Симфонијског Оркестра РТС-а, Бора Дугић, свирач и композитор, Душан Бајатовић, генерални директор Србија гаса, Жељка Цвијановић, председница Владе Републике Српске, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и многи други.
У име Привредне Коморе Србије Милош Ненезић се захвалио лауреатима на свему што чине за Србију и њене грађане и позвао их да и даље дају свој допринос како би Србију учинили бољим друштвом и задржали младе људе у домовини.

У име добитника признања захвалио се проф. др Милован Бојић.
-Ако нам је већ унапред суђено да не можемо дуго да живимо, онда оставимо нешто трајно чиме ћемо посведочити да смо и ми некада живели. Живи смо онолико колико нас помињу, по делима или неделима, по резултатима које остављамо. Резултати сами по себи не морају да значе велико, али би било добро да значе и зраче добром. Велико није увек добро, али је добро увек велико. Трагедија живота није увек у томе колико се пропати, већ колико се промаши. Ви сте данас наградили оне који своје животе нису промашили, већ су дубоко уткали најлепши део себе у темеље наше друштвене заједнице. Ова награда, посебног имена и значаја, за нас је обавеза и надахнуће за ново лично и колективно прегнуће за добро нашег народа и наше лепе Србије – рекао је проф. Бојић.
Додела ових вредних награда је круна пројекта „Пут ка Врху“ који се одржава већ двадесет другу годину, под покровитељством новосадског ,,Медиа – Инвента“ и Универзитета из Новог Сада, као и Привредне коморе Србије.
Перо Зубац је представио пројекат ,,Од Капетана Мише, до Николе Тесле“, а Владо Маркановић из Медиа-Инвента, обећао је да ће до идуће године бити припремљено све за успостављање великог признања које ће носити Теслино име.
Овом свечаном скупу у Храму образовања, где су додељена признања на републичком нивоу, претходила је додела награда на локалном нивоу, које, такође, носе име нашег истакнутог предузетника, Капетан Мише Анастасијевића.