Данашњом церемонијом ломљења славског колача и уз славску трпезу, у просторима новог објекта ,,Дедиња 2“, у присуству драгих гостију, запослени у Институту за кардиоваскуларне болести “Дедиње” прославили су своју крсну славу – Сретење Господње. Сечење славског колача уприличио је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански господин Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија са својим протојерејима и ђаконом др Петром Дабићем, кардиологом Института ,,Дедиње”.  Домаћин овогодишње славе био је доц. др Бранко Лозук, помоћник директора Института, који је запосленима честитао крсну славу, пожелевши им срећу и благостање.

-Немерљиво је задовољство што овогодишњу крсну славу обележавамо у новим, дуго сањаним просторима, не само запослених, већ и грађана целе Србије и региона, који могу бити сигурни да су у рукама квалитетних стручних кадрова ове куће. Свима желим здравље, а мојим колегама још већи успех у мисији спасавања људских живота –  рекао је доц. др Лозук, обраћајући се присутнима.

Након церемоније пресецања славског колача, домаћинима и гостима обратио се и Епископ Стефан рекавши да не смемо дозволити сумње у Божију милост и благослов, јер ћемо само тако бити благословени на земљи.

– Обичаји пружају дубок смисао сваком човеку и помажу онима који поседују духовну дисциплину, да на овом свету буду срећни и благословени. Зато ми – црква, желимо да сарађујемо са вама, зато што знамо да на тај начин чинимо најбоље. Тиме, свима онима који не припадају нашој вери, не чинимо лоше, већ, напротив, и за њих се молимо. И данас се на овај свети дан молимо за све оне који овде долазе по спас, за оне који се овде лече, оне који овде раде, воде и руководе  овим Институтом. Нека да Бог и нека вас Господ награди здрављем. Пренесимо вам благослов Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија, са жељом да свако од вас из дана у дан, ствара духовни живот, много јасније и много боље, јер сви ми, ипак, једног дана требамо отићи Богу на истину. Тешко је када не знамо где треба да идемо или шта треба да радимо, али верујте, кроз мало практиковање вере, чак и на неки свој начин, врло лако ћемо доћи до познања Бога. Ако то учинимо, бићемо најсрећнији и најблагословенији. Ја вам, зато, желим да будете благословени, да сте живи, здрави и да прослављате овај свети дан на многа и блага лета – поручио је Епископ Стефан.

Крсну славу Института ,,Дедиње“  – Сретење Господње, Српска православна црква прославља као успомену на дан када је Богородица први пут увела у храм новорођеног Христа да га посвети Богу.